• Wpisów:249
  • Średnio co: 13 dni
  • Ostatni wpis:6 lata temu, 22:35
  • Licznik odwiedzin:90 978 / 3268 dni
Jesteś niezalogowany. Niektóre wpisy dostępne są tylko dla znajomych.
 


a chodzi o:
Lucy i jej dwaj synowie Michael i Sam, przeprowadzają się do Santa Carla by zamieszkać z dziadkiem chłopców. Lucy dostaje prace w wypożyczalni kaset wideo, której właścicielem jest Max. Lucy zaczyna się z nim umawiać. Sam zaprzyjaźnia się z Edwardem i Alanem, dwoma maniakami komiksów-horrorów. Michael poznaje grupkę nastolatów, którzy mają bardzo dziwne zabawy. Poznaje tam dziewczynę Wendy, która próbuje go ostrzec co może go spotkać. Michael nie słucha jej, chce zaimponować nowym kolegom. Wkrótce okazuje się, że wino którym go poczęstowali było wamirzą krwią. Michael powoli staje się jednym z krwiopijców. Jego młodszy brat próbuje mu pomóc. Nowi znajomi nie chcą pozwolić Michaelowi odejść. Rozpoczyna się walka....





OBSADA:
Jason Patric – Michael Emerson
Kiefer Sutherland – David
Corey Haim – Sam Emerson
Corey Feldman – Edgar Frog
Jami Gertz – Star
Edward Herrmann – Max
Barnard Hughes – Grandpa
Dianne Wiest – Lucy Emerson
REŻ. JOEL SCHUMACHER
ZWIASTUN:
Dodaj komentarz ›/ Pokaż wszystkie (2) ›
 

 

Jest jedną z najtragiczniejszych postaci świata mody - uzależniona od heroiny modelka zmarła w 1986 roku wieku zaledwie 26 lat.
Słynna modelka,bardzo popularna w latach 70. i na początku lat 80. XX wieku, pierwsza z tzw. epoki modelek Cindy Crawford - "supermodelek-ikon" - dziś już takich modelek nie ma .

Carangi, zbuntowana nastolatka, która uwielbiała Davida Bowie, motocyklowe kurtki oraz tatuaże, nie była typową pięknością tamtych czasów - co okazało się być jej największym atutem - została jedną z największych gwiazd mody swoich czasów.
Kariera mierzącej zaledwie 170 cm(!) wzrostu Carangi była szybka i bardzo krótka.
Była ulubioną modelka sławnych, znanych i cenionych fotografów Helmuta Newtona i Richarda Avedona.

Urodziła się w rodzinie włosko-irlandzko-walijskiej (stad niespotykanie piękna uroda - była zjawiskowa).
Wychowała w Filadelfii, w USA. Ukończyła Abraham Lincoln High School - rocznik 1977, zaraz potem wyjechała do Nowego Jorku.
Tam została zauważona, dostała pracę w agencji modelek prowadzonej przez genialną Wilhelminę Cooper.
Bardzo szybko zyskała ogromna popularność praktycznie z dnia na dzień została wziętą modelką.
Prowadziła bardzo intensywne życie.

Z czasem popularność i rozpędzająca sie za szybko kariera zwyczajnie przerosły modelkę.
Wspierająca ją przez cały czas menadżerka zmarła na raka płuc, wtedy, mająca wcześniej już kontakt z narkotykami Gia, zaczęła znowu brać - tym razem dużo wiecej - ten krok spowodował załamanie jej kariery.
Poddawano ją detoksowi dwukrotnie – w latach '81 i '85 – ale niestety zawsze wracała do narkotyków - Jakże znamienne w jej przypadku są słowa piosenki Amy Winehouse "Rehab" (notabene powstałej ponad 20 lat pośmierci Gii) - "Oni chcą mnie wysłać na odwyk, ale ja mówię nie nie nie..."
Otwarcie przyznawała się do swojej orientacji biseksualnej, pozostawała w długotrwałych związkach z kobietami - Sandy Linter(wizażystka), później Elyssą Golden – (narkomanką którą poznanała na odwyku w 1981 roku).

Była pierwszą znaną kobietą, która zachorowała na AIDS.
Zmarła w wieku zaledwie 26. lat.
W Hahnemann University Hospital w Filadelfii.
Pochowana została na Sunset Memorial Park w Feasterville, w okręgu Filadelfijskim.
W pogrzebie wzięła udział tylko najbliższa rodzina.
Informacja o jej śmierci nie została podana do wiadomości publicznej.

Firmy i agencje dla których pracowała Gia:
Body Basics
Christian Dior
Cutex
Diane von Fürstenberg
Giorgio Armani
Lancetti
Levi's
Maybelline
Perry Ellis
Versace
Vidal Sassoon
Yves Saint Laurent

Kilkukrotnie historia życia Gii stała się tematem poruszanym na forum publicznym. Z 1998 roku pochodzi film "Gia" z Angeliną Jolie.Film był sfabularyzowaną wersją historii życia i śmierci supermodelki. Powstał równiez niezwykle poruszający film dokumentalny z 2003 r., zatytułowanym "Gia - samozniszczenie".

jeszcze parę zdjęć i okładek Gii:

  • awatar Ann Bijou: rzeczywiście piękna... właśnie zamierzam oglądnąć film o niej :D
Dodaj komentarz ›/ Pokaż wszystkie (1) ›
 

 
Biografia jednego z najbardziej kontrowersyjnych ludzi Ameryki XX wieku - J. Edgara Hoovera. Był on założycielem FBI, którego szefem pozostał aż do dnia swojej śmierci w 1972 roku.
 

 
"Nigdy nie zapominamy osób, które nauczyły nas czegoś w życiu."

"... w życiu jest jak w cyrku...
tak światła areny, jak i mrok widowni
- wiele zagrożeń niosą...
najbardziej jednak boję się kuluarów...
tyle tam zakamarków, klatek i dzikich stworzeń..."

"Nie istnieje pojecie miłości idealnej,
bo nawet w milosci człowiek w poszukiwaniu świtu podąża przez mrok."

"Wymówka jest gorsza od kłamstwa, bo jest kłamstwem, przy którym obstajemy."

"Czym w końcu jest kłamstwo? Prawdą w masce."


"Przekonania są bardziej niebezpiecznymi wrogami prawdy, niż kłamstwa."

"Czasem kochamy tak bardzo że wydaje nam się że nigdy nie przestaniemy, a jednak życie często weryfikuje nasze postanowienia"

"Nigdy nie jesteśmy samotni..
przecież mamy słońce.
Nie powinniśmy się smucić..
przecież jest słońce.
Ono rozświetli każdy mrok."


"Choć głupota zsyła ciemność,
nie licz na to że mądrość rozjaśni drogę.
Wręcz przeciwnie,
tym głębszy będzie mrok
im więcej będziesz wiedział.
Po prostu zobaczysz większą pustkę."

"Nie dbam o to,
co ludzie myślą,
albo mówią o mnie,
wiem kim jestem."

"Są ludzie, którym szczęście mignie tylko na moment, na moment tylko się ukaże po to tylko, by uczynić życie tym smutniejsze i okrutniejsze."

"Jest całkowicie obojętne,
czy jesteśmy kimś znacznym,
czy nie;
ważne jest to,
czy jesteśmy ludźmi."

"Doświadczenie to imię, jakie ludzie nadają swym błędom."

Na zdjęciach:
1/15/17 - Taylor Mommsen
2/5/12/23 - Anne Hathaway
3/7/26 - Megan Fox
4 - Evan Rachel Wood
6/8/9/10 - Kate Hudson
11/22 - Gwyneth Paltrow
13 - Ryan Gosling i Michelle Williams
14 - Liv Tyler
16 - Natalie Portman
18 - Michelle Williams
19 - Jennifer Aniston
20/24 - Anna Paquin
21 - Kate Winslet
25 - Lady Gaga
 

 

Charlotte Casiraghi - rocznik 1986, członkini monakijskiej rodziny książęcej(czwarta w kolejce do tronu Księstwa Monako), wnuczka księcia Monako, Rainiera III Grimaldi i księżnej Grace Kelly ,
córka Stefano Casiraghi i księżnej Karoliny von Hannover.



Charlotte urodziła się 3 sierpnia 1986 roku. Ma troje rodzeństwa, starszego brata Andreę (ur. 1984), młodszego brata Pierre'a (ur. 1987) i przyrodnią siostrę Alexandrę (ur. 1999) z trzeciego małżeństwa matki.
W 1990 roku ojciec Charlotte - Stefano Casiraghi zginął w wypadku podczas wyścigów łodzi
motorowych.
Charlotte ukończyła École de la République w Saint-Rémy-de-Provence, a w 2004 roku także Lycée François Couperin w Fontainebleau. W 2007 roku uzyskała dyplom filozofii na Sorbonie w Paryżu.




W 2006 umieszczona na międzynarodowej liście najlepiej ubranych ludzi na świecie według magazynu Vanity Fair.






Od najmłodszych lat uprawiała skoki przez przeszkody. Charlotte jest oficjalnym ambasadorem marki Gucci dla tego sportu, co gwarantuje jej między innymi szyte wyłącznie dla niej kostiumy sportowe.

podczas ślubu wuja zachwyciła wszystkich tą sukienką - fakt śliczna jest <3


Od marca 2007 spotyka się z Alexandrem Dellal, synem Guya Dellala i brazylijskiej modelki Andrei.



Charlotte bardzo rzadko udziela wywiadów i godzi się na sesje zdjęciowe ale dla francuskiego Vogue'a zrobiła wyjątek i znalazła się na okładce otwierającego sezon wrześniowego numeru pisma:



 

 


Adam "NERGAL" Darski - rocznik 1977
polski kompozytor, producent muzyczny,osobowość telewizyjna - trener programu "The Voice Of Poland",dziennikarz magazynu muzycznego "Mystic Art" ale przede wszystkim wokalista oraz frontman zespołu Behemoth.




Behemoth jest jednym z najbardziej rozpoznawalnych - jak nie najbardziej znanym polskim zespołem na świecie, znacznie częściej docenianym za granicą niż u nas ( ale to już chyba standard świat docenia to czego my nie umiemy...). Duża w tym zasługa właśnie Darskiego który jest niezwykle charakterystycznym frontmanem (a tak być powinno ).


do posłuchania:

Prywatnie Nergal związany był z Dodą. I przez to kolorowe pisma zaczęły zauważać Nergala i zespół Behemoth. Związek nie przetrwał... ale cóż takie życie...



Niedawno udzielił wywiadu dla tygodnika "Newsweek" - wywiad wywołwł spore kontrowersje, mi osobiście bardzo się podobał - szczery życiowy po prostu świetny! - Kto nie przeczytał niech żałuje...

AAA no i jeszcze ta okładka cudowna



Nergal zasiada również w jury programu "the voice of Poland" :
 

 
1.THE DESCENT: Part II ("Zejście II" - 2009

2.BLUE VALENTINE - 2010

3.THE HAUNTING IN CONNECTICUT("Udręczeni" - 2009

4.3:10 TO YUMA("3:10do Yumy" - 2007
(mam taki na ścianie )

5.HUNGER ("Głód" - 2008

6.WSZYSTKO CO KOCHAM - 2010

7.SLEEPY HOLLOW ("Jeździec bez głowy" - 1999

8.CONSTANTINE - 2005

9.NOCHNOY DOZOR ("Straż nocna" - 2004

10.PERFUME - THE STORY OF A MURDER
("Pachnidło historia mordercy" - 2006 - są aż trzy bo wszystkie są super

11.FRIGHT NIGHT ("Postrach nocy" - 2011

12. THE DARK KNIGHT ("Mroczny rycerz" - 2008
ciężko było wybrać najlepszy... ale jednak

13.THE SOCIAL NETWORK - 2010

14.STIGMATA ("Stygmaty" - 1999

15.DŁUG - 1999

16.FRIGHT NIGHT ("Postrach nocy" - 1985
Dodaj komentarz ›/ Pokaż wszystkie (3) ›
 

 


Kristen Bell - rocznik 1980, amerykańska aktorka telewizyjna i teatralna polsko-szkockiego pochodzenia. Najsłynniejszy serialowy głos w telewizji - tytułowa "PLOTKARA".

Serca widzów zdobyła występując w popularnym serialu "Veronica Mars", później były role między innymi w serialu "Herosi", filmach "Puls", świetnej komedii "To znowu Ty" - POLECAM
A niedawno w hicie kinowym musicalu "Burleska".









wybrana filmografia:
- Spartan (2004) jako Laura Newton
- Wybór Gracie (Gracie's Choice, 2004) jako Gracie Thompson
- Weronika Mars (Veronica Mars, 2004-2007) jako Veronica Mars
- Marihuanowe szaleństwo (Reefer Madness: The Movie Musical, 2005) jako Mary
- Miasto tajemnic (Deepwater, 2005) jako pielęgniarka Laurie
- Puls (Pulse, 2006) jako Mattie
- Flatland: The Movie (2007) jako Hex
- Plotkara (serial telewizyjny) (2007) jako Plotkara (głos)
- Herosi (2008) jako Elle Bishop
Fanboys (2008) jako Zoe
- Raj dla par (Couples Retreat , 2009) jako Cynthia
- Pewnego razu w Rzymie (When in Rome, 2010) jako Beth Harper
- To znowu ty (You again, 2010) jako Marni Olsen
- Burleska (Burlesque, 2010) jako Nikki
 

 


Camilla Belle - rocznik 1986,
amerykańska aktorka
muza Armaniego
ikona mody.
Córka Cristiny Routh uznanej brazylijskiej projektantki mody.









wybrana filmografia:
-Zaginiony Świat: Park Jurajski (The Lost World: Jurassic Park, 1997) - Cathy Bowman
-Patriota (The Patriot, 1998) - Holly McClaren
-Totalna magia (Practical Magic, 1998) - młoda Sally Owens
-Miłego dnia? (The Chumscrubber, 2005) - Crystal
-W ciszy (The Quiet, 2005) - Dot
-Kiedy dzwoni nieznajomy (When a Stranger Calls, 2006) - Jill Johnson
-The Trap (2007) (film krótkometrażowy) - Hermia
-10 000 BC: Prehistoryczna legenda (10,000 B.C., 2008) - Evolet
-Push (2009) - Kira Hudson
-From Prada to Nada(2011) - Nora Dominguez
-Mary Mother of Christ(2012) - Maria